Sigueu respectuosos, considerats i constructius

El desacord, que succeeix sovint, no és una excusa per a la manca d’educació o els atacs personals. Oferiu abans alternatives que negatives. Recordeu que una comunitat en què la gent se sent incòmoda no pot ser divertida, dues qüestions claus per poder assolir el nostre objectiu principal: promoure el rol en català.

Espai Segur

Considerem la diversitat en peu d’igualtat un bé essencial, pel que no són acceptables actituds discriminatòries per motiu de gènere, orientació sexual, identitat, origen, ni cap altre.

L’assetjament i l’ús d’amenaces no hi té lloc en aquest espai, i per això us demanem que contacteu amb les persones administradores per evitar-ho.

Per garantir-ho demanem a les persones que ofereixen partides que emprin mesures de seguretat com la tarja x, el semàfor o les línies i vels, així com a qualsevol altra mesura que permeti el bon desenvolupament de les partides. 

En cas d’assetjament o qualsevol abús seguiu el protocol d’assetjament de Tirant lo dau que podeu veure aquí

Sigueu pacients i generosos

Si algú demana ajuda és perquè ho necessita. Oferiu respostes amables que puguin ajudar a qui fa la pregunta sense caure en respostes agressives o de l’estil «llegiu-vos el manual».

Enteneu correctament què vol dir la gent:

  • Recordeu que les decisions són sovint una elecció difícil entre pols oposats. Si no hi esteu d’acord, si us plau, expresseu-vos amb cortesia.
  • Si hi ha res que us sembli indignant, comproveu que no ho heu malinterpretat. Davant del dubte, demaneu un aclariment, però no assumiu la interpretació més negativa.

Intenteu ser concisos

Eviteu repetir allò que ja s’hagi dit. Allargar converses innecessàriament dificulta el seu seguiment. La gent pot sentir-se personalment ofesa en rebre molts missatges on es repeteix el mateix.

Respecteu les temàtiques i els drets d’autor

No envieu missatges amb temàtiques no relacionades amb l’àmbit de l’espai comunicatiu a què us adreceu. Per exemple, missatges comercials, o continguts polítics o religiosos. D’altra banda, us demanem que no compartiu material protegit per drets d’autor al canal.

Col·laboreu 

Especialment rellevant per als subgrups de treball, però no únicament:

La col·laboració és fonamental en els projectes basats en comunitats. Us encoratgem a treballar junts sigui dins o fora dels projectes propis cercant sinergies. La col·laboració redueix esforços redundants i millora la qualitat del nostre treball. Internament i externament, sempre hem d’estar oberts a la col·laboració.
El document del codi de conducta es pot baixar aquí.

1 Aquest codi està inspirat pel codi de comportament de la comunitat de Softcatalà.