El dilluns 12 de juny, en el magnífic butlletí 7 dies de rol, gestionat per Felix Rios apareixia un joc gratuït, Explorations of the Haunted Island, de Nick Wedig, que em va enamorar terriblement, i vaig decidir que l’havia de traduir. Com a JanSulo (la granota que dona la tabarra) és súper fàcil embolicar-ho per a projectes bojos… Aquí us portem el joc, traduït al català, i fins amb taules virtuals per a jugar-lo. Ah, la versió catalana ha estat corregida pel Quim Ball-Llosera.

La premissa és increïble: “En despertar, et trobes en una illa misteriosa, plena d’edificis en ruïnes i secrets enigmàtics. No saps com has arribat fins aquí. Hauràs d’explorar aquest lloc i descobrir els seus misteris si vols sortir d’aquí amb vida”.

Es tracta d’un joc de rol sense màster, una cosa habitual en Nick Wedig, un autor que ja coneixem en castellà per dos jocs: Hilos de Misterio, publicat pel Refugio de Ryhope, i Ara que ets un viatger en el temps, alliberat per ConBarba fa anys.

Nick ens proposa un simpàtic sistema per a l’exploració de l’illa, usant les fitxes del joc de taula Splendor, encara que nosaltres l’hem hackejat per a usar cartes, primer perquè no tenim el joc Splendor, i segon perquè era més fàcil muntar el tauler virtual.

En preparar la partida disposarem una sèrie de misteris (4 de nivell 1, quatre de nivell 2 i tres de nivell 3). El misteri final “Com escapem d’aquesta illa?”, es deixa per al final.

Per torns, anirem explorant els misteris de l’illa, movent per ella al nostre nàufrag i narrant coses… de concorde al to de la carta que robem aquesta ronda. Hi haurà torns dominats pel sentiment d’abandó, amb ressons d’altres mons, o ominosos senyals premonitoris.

A mesura que col·leccionem cartes de to podrem pagar, de manera individual o col·lectiva, per resoldre els misteris de l’Illa.

Com podeu veure, és un joc narratiu en el qual anirem teixint la trama de misteris que tanca l’illa i els motius ocults pels quals hem acabat anant a parar a ella. Un dels referents directes és Perdidos (LOST), i es nota.

Nick té el joc com a paga el vulguis en la seva itchio, així que si us agrada, aneu a deixar-li un dineret, que se la mereix.

Si ho proveu i us agrada, digueu-nos alguna cosa. Gaudiu-ho!

Aquí el trobareu!

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *